23.8 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 8 august 2020
Actualitate Sănătate Weekend cu noi confirmări de Covid 19, în Gorj

Weekend cu noi confirmări de Covid 19, în Gorj

A crescut din nou numărul de cazuri confirmate cu coronavirus în Gorj. În wekend cinci gorjeni au fost confirmați pozitiv, numărul pacienților bolnavi de SAR CoV2 ajungând la 157 de cazuri

Direcția de Sănătate Publică Gorj anunță o nouă creștere de cazuri de coronavirus în rândul populației din județ. Potrivit ultimei raportări, după mai multe zile de relaxare, cifrele cresc.

„În data de 8 iunie 2020 situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:- 30 persoane în carantină instituționalizată ( nu au existat persoane intrate în carantină în ultimele 24 de ore; o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 de ore);- 1545 persoane se află în autoizolare la domiciliu (146 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 281 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);- 157 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 96persoane vindecate și externate; 47 persoane (internate în spitale din județul Gorj), 6 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu) și 8 persoane decedate”, a transmis DSP Gorj.

Doi dintre pacienți au ajuns la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital suport de coronavirus. Între timp conducerea unității ia în calcul și tratarea pacienților non-covid.

„Au venit în wekend doi pacienți. Unul este internat la terapie intensivă, este vorba despre o doamnă de 78 de ani care are și alte comorbidități. Vom externa patru pacienți, după ce au primit consecutiv teste negative. La ora actuală avem 33 de pacienți la Spitalul din Târgu Cărbunești. Noi vrem să facem o evaluare exactă a numărul de pacienți și sper să nu mai fie atât de multe cazuri, pentru ca noi cu 1 iunie, să ne reluăm activitatea”, a transmis Constantin Târziu, managerul spitalului.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.8 °
23.8 °
53 %
4.2kmh
85 %
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
30 °
lun
29 °
mar
30 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!