22.3 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 8 august 2020
Actualitate Vin alegerile! Vezi ce primari au început să se laude cu investițiile

Vin alegerile! Vezi ce primari au început să se laude cu investițiile

Edilii din Gorj au început să-și prezinte realizările. Cum campania electorală bate la ușă, rețelele de socializare sunt pline cu postări ale primarilor în exercițiu care se laudă cu plusurile aduse comunității pe care o conduc.

Printre primarii lăudăroși se numără și edilul din Motru, Gigel Jianu. Investiția de la spitalul din oraș este aproape finalizată. „Am verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a Secției de Interne din Spitalul Municipal Motru. Lucrările sunt executate în proporție de 95%. Doar în 6 saloane și pe hol mai trebuie montat linoleum-ul special. De pe 15 iunie, motrenii vor beneficia de o secție de interne conformă cu standardele actuale. Investițiile în sănătate vor continua cu modernizarea, extinderea și reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Motru, lucrări care vor demara în luna august 2020, în baza contractului de finanțare nr. 4566/17.07.2019 și care presupun o investiție în valoare de 2,35 milioane euro, bani europeni”, a transmis pe pagina personală de socializare primarul din Motru.

Turceni

Tot cu o investiție în sănătate se laudă și primarul din Turceni. „Secția de Psihiatrie a Spitalului Orășenesc Turceni, finalul lucrărilor la cea de-a doua scară: instalații sanitare noi, instalație termică modernă, interioare zugrăvite, tocărie nouă de tip termopan. Fiecare scară dispune de camere izolatoare pentru situațiile speciale. De asemenea, s-a realizat branșamentul la noua rețea de canalizare. Ca urmare a acestor lucrări realizate din bugetul local, semenii noștri cu probleme de sănătate aparte beneficiază de condiții de trai mai bune”, a declarat primarul Cristina Cilibiu.

Și Robert Filip anunță cetățenii că din toamnă, în oraș va funcționa încă o creșă. Această investiție a fost realizată în locația vechii cantină socială. „Este vorba despre o unitate cu 30 de locuri ce va veni în sprijinul părinților care au un loc de muncă și nu pot să se îngrijească de cei mici. Fie că lucrează la una din fabricile deschise în orașul nostru în ultimi doi ani, la Complexul Energetic Oltenia, sau oriunde altundeva, părinții pot fi siguri că își lasă copiii pe mâini sigure și în cele mai bune condiții. Noua creșă a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, iar costurile, doar în ceea ce privește compartimentarea, moderinzarea interioară sau exterioară, s-au ridicat la valoarea de 431.704 lei fără TVA. Noul stabiliment se află pe locul fostei cantine sociale, cantină ce consuma de la bugetul local aproximativ 900 de mii de lei anual”, a transmis Robert Filip.

Mandatele nu se prelungesc

Între timp Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Ordonanța de Urgență a Guvernului referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale. Astfel, prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni. Potrivit primelor informații apărute în spațiul public alegerile locale ar urma să aibă loc fie pe 27 septembrie fie pe 4 octombrie.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
22.3 ° C
22.3 °
22.3 °
65 %
2.1kmh
71 %
sâm
32 °
Dum
30 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
31 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!