12.1 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Actualitate VIDEO| Întâlnire-surpriză în Gorj. Jandarmii au dat nas în nas cu urșii

VIDEO| Întâlnire-surpriză în Gorj. Jandarmii au dat nas în nas cu urșii

Întâlnire-surpriză pe un drum din Runcu, județul Gorj, unde un echipaj de jandarmi a dat nas în nas cu o ursoaică și cu cei doi pui ai săi. Aceștia au îndepărtat pericolul și i-au anunțat pe săteni, se arată în comunicatul transmis de Jandarmerie.

“Vă prezentăm o întâlnire neobişnuită a colegilor noştri din cadrul Postului de Jandarmi Montani Runcu, care în timpul executării unei misiuni de patrulare pe Valea Susenilor s-au întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Trecând peste frumuseţea şi ineditul întâlnirii, trebuie să nu uităm că muntele şi zona împădurită reprezintă habitatul lor natural, noi, oamenii, fiind intruşi în acest spaţiu”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmerie.

Echipajul a reușit să îndepărteze animalele și a rămas în zonă pentru a lua măsuri de siguranţă pentru persoanele care tranzitau drumul de acces, observând în apropiere hrană lăsată de turişti.

“Din păcate, unii concetăţeni nu au înţeles încă efectul negativ al hrănirii urşilor în apropierea traseelor turistice, găsind pe acestea resturi de la picnic, hrană solidă pentru câini (boabe), toate lăsate cu intenţie poate bună în apropierea drumului public care traversează Valea Susenilor, dar care creează un dublu pericol pentru animale – dependenţă, iar pentru oameni – risc de atac”, au mai transmis autoritățile.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.1 ° C
12.1 °
12.1 °
75 %
1.3kmh
100 %
mie
12 °
joi
17 °
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
27 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!