11.1 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Veşti bune pentru medicii de familie – vor fi scutiţi de la...

Veşti bune pentru medicii de familie – vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădiri

Vești îmbucurătoare pentru medicii de familie! Aceștia vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădirile în care îşi desfăşoară activitatea.

Astăzi, în Camera Deputaţilor a fost aprobat proiectul de lege prin care a fost modificat Codul Fiscal, astfel încât, medicii de familie vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădirile în care îşi desfăşoară activitatea.
Măsura vine în contextul în care prin Legea 227/2015 privind Codul fiscal au fost scutite de la plata impozitelor clădirile aflate în proprietatea fundaţiilor cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum şi unităţile sanitare publice, în această categorie fiind incluse spitalele, clinicile şi policlinicile, fără însă să se ţină seama de cabinetele individuale ale medicilor de familie. Acestea din urmă nu au beneficiat de scutiri de la plata impozitelor pe clădiri, cu toate că, anterior modificărilor din 2015, medicii de familie nu plăteau impozite pe clădirile unde îşi desfăşurau activitatea.
Proiectul de lege a fost respins initial de Senat, însă astăzi a fost aprobat de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională, fiind adoptat de Parlamentul României.
Măsura este una binevenită, deoarece şi în această perioadă de pandemie medicii de familie au rămas în linia întâi, activitatea lor fiind de o importanţă majoră pentru sănătatea cetăţenilor.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
11.1 ° C
11.1 °
11.1 °
80 %
0.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!