14.3 C
Târgu Jiu
• miercuri, 23 septembrie 2020
Actualitate Un tată din Iaşi nu vrea ca fiica lui să poarte mască...

Un tată din Iaşi nu vrea ca fiica lui să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală: ”Este un act de tortură!”

Tatăl invocă faptul că „măsurile produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi asupra viitorului acestora”.

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia”. Purtarea măştii de către copii permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului. Masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare și măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora” se precizează în document.. 

Bărbatul mai spune că „Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis” dezinfectante asupra copilului.

Fata va învăţa online

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Iaşi.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală ca să depună documentul.

Actualitate

15 Sep, 09:37

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
53 %
0.4kmh
7 %
mie
27 °
joi
28 °
vin
28 °
sâm
20 °
Dum
17 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!