28.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Turburea: niciun promovat la Bacalaureat. Nici primarul nu a trecut acest...

Turburea: niciun promovat la Bacalaureat. Nici primarul nu a trecut acest examen

Zero promovabilitate la Bacalaureat în localitatea în care nici primarul nu promovat examenul maturității! Edilul fără diplomă știe, însă, cine sunt vinovații pentru această situație rușinoasă: copiii, părinții și dascălii. Pe aceștia din urmă îi acuză că nu își dau interesul la catedră

Din cei șase candidați care s-au înscris să susțină Bacalaureatul la Liceul Tehnologic din Turburea, în sesiunea iunie 2020, niciunul nu a reușit să obțină o notă de trecere. Vorbim despre elevi din promoțiile anterioare, pentru că absolvenții de anul acesta, 18 la număr, nici măcar nu au făcut efortul de a se prezenta la examen. Este rușinos, dar nu mai surprinde pe nimeni. Toată lumea s-a obișnuit cu acest rezultat. Se caută, totuși, vinovați de către administrația locală, cea care, susține primarul Ion Bîrcă, tot face investiții, dar fără a se vedea răsplata.

„Nu au reușit. Au fost șase restanțieri. Au mers să se facă de râs. Nici nu profesorii nu îmi e rușine. Facem investiții în educație, e o muncă titanică, dar nici profesorii nu înțeleg. Sunt revoltat și pe ei că nu au făcut meditații cu ei, nu au găsit soluții. Au zis că le trebuie tablete când a fost cu școala online în starea de urgență. Am cumpărat 30 de tablete. Le-am dus 28 de tablete copiilor, cu internet, cu totul. Le-am dat la copii. Au cerut videoproiectoare, am cumpărat, am pus în clase 16 videoproiectoare. Ce să le mai dau? Transport asigurăm tuturor. Avem 700 de elevi și mergem după ei în stânga, în dreapta, dar peștele de la cap se-mpute. Și profesorii își bat joc e școală. Primesc bani degeaba și sunt depășiți de situație”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Explicația profesorilor

Dascălii au căutat și au și găsit un răspuns pentru situația în care se află liceul din Turburea. De vină sunt elevii, nu ei.

„Nu avem promovați deoarece s-au înscris la examen șase elevi din promoțiile anterioare. Aceștia nu au obținut rezultatul așteptat pentru că ei s-au rupt de școală și sunt admiși la liceul nostru cu medii foarte mici și este destul de greu să ridici un copil de 1 sau 2 până la 6 în câțiva ani”, a declarat Maria Cojocaru, directorul Liceului Tehnologic din Turburea.

„Domnul primar a învățat toată ziua și citește tot timpul”

Primarul Ion Bîrcă recunoaște că, la vremea lui, la fel de greu i s-a părut examenul maturității, pe care, de altfel, asemeni acestor elevi, nu a reușit să îl promoveze.  A încercat de două ori și a eșuat, după care „s-a luat cu politica” și „Adio!” carte. Din acest punct de vedere, nu vrea ca tinerii să îi calce pe urme și îi asigură, că mai târziu s-a pus serios pe studiat, chiar dacă nu a avut diploma de Bacalaureat.

„Domnul primar muncește de mic copil de l-au găsit dracii! Domnul primar a învățat toată ziua și citește tot timpul. Trebuie să știi contabilitate, să faci un proiect european, că altfel te duci în pușcărie. E un noroc de la Dumnezeu și trebuie să pui mâna să muncești. Când a început viața politică, eram la o vârstă la care na… Nu e un exemplu acesta, ci un exemplu este ce fac acum, că mă zbat pentru localitate”, a mai spus Bîrcă.

În clasament, nu departe de Liceul din Turburea, se află și cel din Bârsești sau Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, unde rata promovabilității a fost, ca de obicei, destul de mică.

„Nu este o surpriză anul acesta. Sunt mereu licee care au zero promovabilitate sau un procent extrem de mic, cum ar fi 2, 3 sau 5, cum este cazul și anul acesta. Nu se învață, dar la astfel de licee vin cei mai mulți din seriile anterioare și ei sunt cei care ridică probleme atât din numărul celor eliminați din timpul probelor, cât și cei care nu promovează deloc chiar dacă stau până la finalul probelor”, a explicat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
39 %
3.3kmh
58 %
mie
29 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
28 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!