28.2 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Târgu Jiu: Toaletarea arborilor din Parcul Central, prea scumpă pentru autoritatea publică

Târgu Jiu: Toaletarea arborilor din Parcul Central, prea scumpă pentru autoritatea publică

Toaletarea copacilor din Parcul Central, un vis imposibil. Autoritățile locale susțin că nu-și permit o astfel de acțiune are presupune costuril financiare mult prea mari. Marcel Romanescu afirmă că are bani în buget doar pentru o inventariere a arborilor.

Arborii din Parcul Central reprezintă un pericol la fiecare ploaie. Chiar și așa autoritățile din Târgu Jiu susțin că nu pot investi sume de bani în vederea toaletării copacilor bătrâni, pe motiv că nu există sumele necesare. Edilul susține, totuși, că are în plan scanarea copacilor pentru a vedea care sunt distruși pe interior

„Este greu de făcut o toaletare în Parcul Central pentru că presupune niște avize suplimentare. Pot interveni în orice altă parte a orașului dar în Parc ne trebuie aviz de la Ministeru Culturii, Mediului. Pe de altă parte, ca să poți să faci o toaletare îți trebuie sume importante prevăzute în bugetul local, ținând cont că doar firme specializate cu alpiniști utilitari pot efectua astfel de acțiuni. Eu sper ca în acest an să avem o expertiză a tuturor arborilor din Parc. Avem în buget o sumă prinsă la acest capitol, și, după această inventariere să putem face chiar tăieri de arbori. Au existat, în timp, inclusiv dosarele penale pentru copacii care s-au plantat sau s-au tăiat din Parc și mă feresc cât de mult pot ca să fac astfel de intervenții și voi aștepta acea expertiză care să-mi spună cât de sănătoși sunt acei copaci din spațiul verde”, a declarat primarul din Târgu Jiu  Marcel Romanescu.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
28.2 ° C
28.2 °
28.2 °
38 %
4.7kmh
100 %
mie
28 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
29 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!