14.3 C
Târgu Jiu
• miercuri, 23 septembrie 2020
Interes Public Sute oameni ai legii pe străzi! Continuă acțiunile de prevenire și combatere...

Sute oameni ai legii pe străzi! Continuă acțiunile de prevenire și combatere a COVID-19.

La nu mai puțin de 10 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, au participat polițiștii gorjeni, doar în ultimele 24 de ore.

Peste 150 de societăți comerciale au fost verificate. De asemenea, și în mijloacele de transport în comun și-au făcut apariția oamenii legii.

„În total, 124 de polițiști, împreună cu jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 164 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 58 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.925 lei, din care 19 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 4.000 de lei și 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Siguranța și sănătatea dumneavoastră sunt prioritare pentru noi!”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
53 %
0.4kmh
7 %
mie
27 °
joi
28 °
vin
28 °
sâm
20 °
Dum
17 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!