13.3 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Interes Public Știri externe Studiu: Toți copiii din Marea Britanie care au murit din cauza COVID-19...

Studiu: Toți copiii din Marea Britanie care au murit din cauza COVID-19 sufereau de comorbidităţi grave

Un studiu arată că toți copiii care au murit în Marea Britanie din cauza coronavirusului aveau comorbidităţi foarte grave

Studiul subliniază faptul că acei copii care sunt sănătoşi nu se supun riscului de a fi infectaţi cu virusul sau probabilitatea ca aceştia să intre în contact cu boala este foarte mică.

Un alt detaliu pe care îl scoate în evidenţă studiul este că pacienţii tineri de culoare sau care sunt obezi prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire. Cercetarea a avut în vedere 651 de cazuri analizate, dintre care 42% au reprezentat pacienţi cu probleme suplimentare de sănătate. Doar 18% dintre aceştia au fost internaţi la terapie intensivă şi 6 decese au avut la bază comorbidităţi foarte grave.

52 dintre copiii analizaţi sufereau de sindrom inflamator multisistemic, sindrom asociat cu pacienţii de coronavirus.

„Copiii care au genul acesta de probleme medicale ajung să aibă probleme cu inima”, a spus Calum Semple, medic pediatru la Universitatea din Liverpool. „Este foarte rar să găseşti boli grave la copii. Chiar şi copiii afro-americani sau cei care suferă de obezitate prezintă riscuri ceva mai mici de a se infecta”, a mai spus medicul.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
81 %
0.9kmh
50 %
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!