19.5 C
Târgu Jiu
• duminică, 27 septembrie 2020
Actualitate Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul...

Starea de alertă se prelungește pe teritoriul României! Anunțul făcut de premierul Orban

Secretarul de stat Raed Arafat a spus luni, în ședința de guvern, că s-a votat în CNSU ce reguli se iau în timpul campaniei și în ziua votului, în cazul alegerilor locale.

Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale dar și demonstrații în limita a 100 de persoane și respectând celelalte măsuri stabilite de igienă. La secțiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de igienă și obligativitatea alegătorilor la intrare și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a spus Raed Arafat.

Alegeri locale 2020. Procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și care solicită urna mobilă

Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a spus Ludovic Orban.

Cei care au carte de identitate și merg la vot vor introduce ei documentul în fanta aparatului care o citește, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

Din hotărârea privind prelungirea stării de alertă au fost scoase sporturile de contact din cele limitate.

Starea de aleră se prelungește începând cu 15 septembrie, pentru 30 de zile!

Citiți și:

Coronavirus în România, 14 septembrie 2020. Un nou număr uriaș de infectări

Actualitate

14 Sep, 13:27

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
43 %
3.7kmh
14 %
Dum
20 °
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!