26.7 C
Târgu Jiu
• vineri, 25 septembrie 2020
Actualitate Spitalele, afectate de substanțele dezinfectante

Spitalele, afectate de substanțele dezinfectante

Spitalele din județul Gorj se lovesc de o nouă problemă! Din cauza substanțelor folosite pentru dezinfectarea secțiilor, ca urmare a măsurilor impuse de pandemia de Coronavirus, instalația sanitară începe să cedeze. Va fi nevoie de mulți bani pentru remedierea pagubelor, susțin reprezentanții unităților spitalicești.

De câteva ori pe zi, instalația sanitară, gresia, faianța și toată aparatura folosită în spital este dezinfectată. Se folosesc produse puternice, menite să distrugă bacteriile și virușii care ar putea exista pe suprafețele respective. Numai că, soluțiile dezinfectante au început să „atace” și locurile pe care sunt aplicate, producând pagube din ce în ce mai vizibile.

„Este o situație dificilă. Este clar că într-un final toată instalația sanitară va fi distrusă. Se poate vedea cu ochiul liber cum a început să apară procesul de corodare. Robineții, țevile, toate au deja urme de rugină. Totul este provocat de substanțele pe care le folosim pentru a dezinfecta zonele. Avem, de asemenea, pereți din rigips pe care i-am construit pentru a crea mai multe spații, separate, pentru pacienți. Acest rigips a început să se exfolieze. Va fi nevoie de foarte mulți bani pentru a reface aceste distrugeri!”, a afirmat managerul Spitalului Târgu Cărbunești, Constantin Târziu.

Surse din spitalul județean Târgu Jiu, susțin că această situație este întâlnită și acolo. Mai mult decât atât, există chiar și aparatură medicală care nu mai funcționează din cauza substanțelor folosite în dezinfectare.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.7 ° C
26.7 °
26.7 °
36 %
2.5kmh
59 %
vin
27 °
sâm
22 °
Dum
19 °
lun
20 °
mar
22 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!