13.1 C
Târgu Jiu
• duminică, 25 octombrie 2020
Actualitate Sfaturi preţioase în pandemie de la psihologul Mirela Zivari. Ce trebuie să...

Sfaturi preţioase în pandemie de la psihologul Mirela Zivari. Ce trebuie să facem pentru a nu intra în depresie

Prin urmare, oamenii de ştiinţă recomandă pauze de socialmedia, în timpul unei crize sanitare, precum pandemia de COVID-19.

Psihologul Mirela Zivari, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce trebuie să facem pentru a nu intra în depresie.

”Depresia este o tulburare de mai multe tipuri şi care ar putea să fie invocată în momentul în care folosim în exces o reţea de socializare (…) Este un lanţ vicios în care odată intrat este foarte greu să poţi rezolva o dependenţă, pentru că tulburarea de impuls este una dintre cele mai dificile patologii cu care noi, ca şi pshioterapeuţi ne confruntăm.

Pe lângă depresie, apar tulburări alimentare şi există o corelaţie directă între socialmedia şi obezitate. Lucrurile sunt foarte complexe, iar ceea ce noi ar trebui să învăţăm din această perioadă de pandemie, nu sunt numai măsurile de protecţie fizice, ci şi cele referitoare la sănătatea mentală.

Pâna la apela la un consult de specialitate, oamenii ştiu că stând împreună, vorbind despre ceea ce îi deranjează, ceea ce îi supără, reprezintă un exerciţiu foarte bun de ventilaţie şi astfel, s-ar putea, fiind împreună cu oamenii dragi ţie care îţi acordă suport, acele forme grave de depresie să nu se instaleze.

E vorba de mişcare, de a ieşi din zona ta de confort şi de a reîncerca, dând o semnificaţie scăzută evenimentului neplăcut, fie că ai fost dat afată de la serviciu, sau că ţi-a scăzut salariul, o semnificaţie atât de mică, încât să îţi pui în mişcare acele mecanisme de adaptare, de reinventare, pentru că putem să descoperim, tocmai într-o perioadă de criză, că suntem capabili să facem mult mai multe lucruri decât făceam înainte”, a spus Mirela Zivari, psiholog.

Politică

06 Oct, 18:40

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
0.5kmh
100 %
Dum
13 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!