13.1 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Actualitate Serviciile medicale, confundate cu room-service-ul!

Serviciile medicale, confundate cu room-service-ul!

Pandemia de Coronavirus a adus în spitale pacienți de toate genurile! Unii dintre ei conștientizează pericolul în care se află și dau dovadă de o bună colaborare cu personalul medical. Sunt însă și persoane care emit pretenții de condiții hoteliere unui spital care a fost chiar nevoit să apele la sponsorizări pentru a face față cheltuielilor cu SARS CoV 2. Nu de puține ori, cadrele medicale sunt nevoite să se roage de pacienți, să accepte tratamentul indicat în cazul acestui virus.

Pacienții internați în spitale par tot mai greu de mulțumiți. Nu vorbim despre spitalele private, ci de cele de stat, în care banii sunt cu greu împărțiți pentru toate nevoile.

„O cafea și o apă plată!”

Nu, afirmația de mai sus nu a fost enunțată de un client al unui bar, ci de un pacient internat cu virusul SARS CoV 2, în Spitalul Târgu Cărbunești.

„Pacienții au devenit tot mai pretențioși. Persoanul medical nu mai este în slujba pacientului, ci este sluga pacientului. De la primele ore ale dimineții încep pretențiile: cafele, apă plată, clătite sau mai știu eu ce pofte. Există și pacienți care conștientizează că se află într-un spital de stat și nu într-un hotel, dar am avut și oamenii care ne-au făcut să ne simțim orice altceva, dar nu  cadre medicale.”, Constantin Târziu, manager Spitalul Târgu Cărbunești.

În unele situații „gustările după pofta inimii” sunt chiar pe banii personalului medical.

„Am împărțit de multe ori ce am avut de mâncare cu pacienții. Am încercat să ne apropiem de ei, să le creem un mediu în care să depășească mai ușor tensiunile provocate în urma diagnosticării cu noul Coronavirus. Unii dintre ei au oferit în schimb respectul cuvenit, alții au criticat și firma de apă plată, oferită din banii noștri.”, medic Spitalul Târgu Cărbunești.

În momentul de față, în Spitalul Târgu Cărbunești sunt internați aproximativ 140 de pacienți diagnosticați cu SARS CoV2.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
1.2kmh
77 %
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
24 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!