vineri, 10 iulie 2020
26.6 C
Târgu Jiu
Acasă Actualitate Se redeschid școlile! Examene anulate?

Se redeschid școlile! Examene anulate?

Din data de 2 iunie se vor deschide școlile, în condiții speciale, însă nu toți copiii se vor putea întoarce în bănci de săptămâna viitoare, ci doar elevii din anii terminali

Aproximativ patru mii de elevi din județul Gorj, din clasele a VIII-a și a XII-a, vor începe de săptămâna viitoare pregătirea pentru examenele naționale, la școală.

Școlile vor fi amenajate pentru a le oferi elevilor condițiile necesare pentru a merge la pregătire . Astfel, în clase vor fi doar zece bănci, dezinfectanți, termometre, covorașe dezinfectante și marcaje speciale care să le amintească elevilor despre distanța socială pe care sunt obligați să o păstreze în sălile de curs și pe holuri.

În schimb, profesorii sunt sceptici în această privintă. Aceștia susțin că nu pot garanta că nu o să se infecteze nimeni și au cerut ca examenele să fie anulate.

„Încă susținem ca examenele naționale să nu se mai țină. Condițiile sunt luate în unitățile școlare, dar vizavi de starea de sănătate a participanților, nimeni nu poate da asigurări că vor fi bine. Dacă li se ia temperatura la intrarea în școală, nu înseamnă că acei copii, profesori să nu fie bolnavi. Pot fi bolnavi și pot să contamineze”, a spus Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate Ecoul Gorjului -

Caricatura săptămânii

Autor: Gogu Neagoe

Vremea locală

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
57 %
2.3kmh
67 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
25 °

Acces restricționat!