12.5 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Salarii puse în pericol, la DGASPC Gorj

Salarii puse în pericol, la DGASPC Gorj

Unitatea nu are din ce să asigure plata salariilor începând cu luna septembrie. Președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu susține că doar o rectificare bugetară ar readuce pe linia de plutire unitatea care asigură serviciile sociale în județul Gorj.

Autoritățile județene nu au scăpat de povara cheltuielilor în ceea ce privește funcționarea structurilor din cadrul DGASPC Gorj. Cum rectificarea promisă la început de an nu a mai avut loc, există riscul ca angajații instituției să rămână fără salarii.

„La momentul acesta, DGASPC nu poate asigura salariile până la sfârșitul anului, și nu suntem doar noi în această situație, ci toată țara. Sunt județe precum Mehedinți sau Giurgiu care nu au plătit salariile de două luni de zile. Noi am reușit ca din excedentul anului trecut să alocăm ceva fonduri suplimentare către DGASPC, astfel încât și luna august să fie asigurată în ceea ce privește salariile. Sperăm ca Ministerul Muncii să aloce, așa cum este legal, suma necesară funcționării în bune condiții, atât pentru achitarea salariilor, cât și pentru achitarea normei de hrană și a tuturor elementelor necesare unei bune activități în DGASPC-uri. Cheltuielile au fost destul de mari. Pe lângă cheltuielile cu salariile, cu hrana și tot ce este nevoie, au intervenit și aceste echipamente de protecție pe care încercăm să le asigurăm și din alte surse decât ale bugetului de stat sau bugetului local. Eu mi-am luat ceva măsuri, dar sunt probleme în toată țara. Dacă nu se face această rectificare, vor fi probleme în luna septembrie”, a declarat Cosmin Popescu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
58 %
2.1kmh
55 %
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!