10.1 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Șacal mort găsit pe marginea unui drum din Gorj.

Șacal mort găsit pe marginea unui drum din Gorj.

Un șacal mort a fost găsit, ieri, pe marginea unui drum din satul Curtișoara, aflat în apropiere de municipiul Târgu Jiu. Cel mai probabil, animalul a fost lovit de o mașină. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Bumbești Jiu, susține că sunt tot mai frecvente aparițiile acestor animale în apropierea satelor, ceea ce denotă că au rămas fără hrană: „Am găsit animalul pe marginea drumului, în intersecția cu drumul către Lăzărești. Este un spațiu viran acolo, care este un fel de trecătoare a animalelor. Cred că a fost lovit de o mașină, pe timpul nopții“.

„Au cam exterminat vânatul autohton“

Eftemie Popescu a discutat cu pădurarii din zona Defileului Jiului și aceștia i-au mărturisit că numărul șacalilor a crescut foarte mult, iar situația este alarmantă: „Se înmulțesc repede, se situează în vârful lanțului trofic și faptul că au coborât în sat, printre câini și gospodării, denotă că au cam exterminat vânatul autohton, mă refere la iepuri, căpriori, fazani. Este un element de îngrijorare, mai ales că am avut discuții cu pădurari, care mi-au transmis că înmulțirea populațiilor de șacali în regiunea de nord a Gorjului este îngrijorătoare“.

Localnicii din Curtișoara se plâng că le dispar păsările din gospodărie

Directorul Parcului Industrial Sadu, care locuiește, în satul Curtișoara, a precizat că localnicii se plâng de faptul că le-au dispărut, în ultima perioadă, păsările din gospodărie: „Localnicii erau surprinși că de multă vreme nu le-au mai dispărut păsările din curte, iar în ultima vreme au fost mai multe cazuri de acest fel, ba li s-a părut că este un câine vagabond care fuge cu curcanul în dinți, iar, până la urmă, cea mai viabilă explicație din situația descrisă este că erau șacali“.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.1 ° C
10.1 °
10.1 °
85 %
1kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!