24.2 C
Târgu Jiu
• vineri, 18 septembrie 2020
Actualitate Politică S-au săturat de catedră? Mai mulți profesori din Gorj au intrat în...

S-au săturat de catedră? Mai mulți profesori din Gorj au intrat în politică și așteaptă să îi votați!

Anul acesta bătălia electorală de la Gorj este purtată în special de profesori. Mai mulți dascăli se regăsesc pe listele electorale ale partidelor politice, semn că au făcut deja pasul spre zona destinată scandalurilor și minciunii. Unii sunt chiar candidați, poziție ce i-a făcut să transmită alegătorilor primele promisiuni electorale.

La ora actuală nu există partid politic, din Gorj, care să nu se agațe de imaginea unui profesor căruia i s-a propus o funcție de ales local. Listele pentru Consiliul Județean Gorj și Consiliul Local Târgu Jiu sunt pline de dascăli cu renume ce și-au făcut loc printre alți candidați „șterși”, care încearcă marea cu degetul. Mulți dintre profesorii care au acceptat să facă pasul spre lumea murdară a politicii speră să îndrepte ceva, alții merg pe premisa „de ce nu?”.

Luminița Popescu, candidat Pro România la funcția de primar este cadru universitar, la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. A format mii de tineri și acum spune că poate pune umărul la reformarea Municipiului. La fel ca ea, colegul Sorin Ghimiși susține, din poziția de candidat al Partidului Verde, că are soluții pentru județul Gorj, solicitând votul cetățenilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Și actualul primar Marcel Romanescu, fost profesor universitar la UCB, vrea să rămână departe de catedră pentru încă patru ani, solicitând un nou mandat din partea PNL. Celor trei li se alătură un alt coleg, fostul prefect Cristinel Rujan și el cadru universitar, care va candida pentru un post de consilier pe lista PSD.

De asemenea, pe lista ALDE Gorj se regăsește Mădălina Negrescu, și ea cadru didactic, dar și politician cu șatate vechi.

Printre profesorii din Gorj care doresc să ajungă în forurile de conducere prin prisma politicii se mai numără Goanță Cristina, Runceanu Mihaela, Dorin Tașcău, Eugen Nodea, Dana Constantinescu, Daniela Vulpe și lista rămâne deschisă deoarece nu toate partidele și-au prezentat candidații.

 

Opinia cetățenilor

Vestea că dascălii au în plan să părăsească catedra pentru o funcție politică uimește opinia publică.

Pentru cei în vârstă cuvântul „dascăl” este plasat undeva sus, unde pata politicii nu ajunge, pentru cei tineri, profesorii sunt un model de urmat.

„Sincer, sunt trecut prin viață dar vreau să vă spun că oricât de greu le este, datoria de profesor are altă menire. Ei sunt valori, reprezintă idealuri, sunt formatori de alte vieți, știm cu toții ce este politica, vedem la televizor! Un profesor nu poate, nu trebuie să ajungă într-o asemenea poziție. Din păcate aceasta este politica, distruge și ultima speranță nobilă. Trăim vremuri în care fiecare face ce consideră că este bine pentru el”, a declarat Dumitru Popescu, un profesor pensionar.

„Unul dintre profesorii nominalizați, am avut onoarea să-l cunosc din poziția de mentor. Este un om de valoare! Nu pot să-l critic pentru decizia luată, sper doar să nu renunțe la actualul job în favoarea politicii. Ar fi o pierdere pentru generațiile următoare”, ne-a spus Andreea , viitoare studentă la Timișoara.

„Ce pot să spun, chiar eu am făcut pasul spre politică după absolvire. Și profesorul care mi-a fost diriginte se regăsește anul acesta pe o listă, diferită de opțiunea mea politică. Este clar că și pe alt nivel dar pentru mine nu contează că voi începe de jos. Am ales un partid nou tocmai pentru că vreau să încep de la zero. Nu știu dacă îmi pasă sau caut doar un refugiu, sper doar să nu ajung să regret pasul făcut”, ne-a transmis Mirel, un alt tânăr angrenat anul acesta în politica din Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
51 %
0.6kmh
64 %
vin
25 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
27 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!