7.9 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19

Al doilea vaccin, EpiVacCorona,a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia şi a finalizat testele umane în stadiul incipient luna trecută. Rezultatele testărilor nu au fost încă publicate iar studiul la scară largă, cunoscut sub numele de Faza III, nu a început încă, relatează Reuters.

„Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin. Continuăm să cooperăm cu partenerii noştri străini şi ne vom promova vaccinul în străinătate”, a  declarat Vladimir Putin.

EpiVacCorona este acum al doilea vaccin autorizat pentru utilizare în Rusia. Vaccinul este bazat pe un vector de adenovirus iar până în acest moment, a existat un singur studiu al acestuia pe 100 de voluntari, între 18 şi 60 de ani, în Novosibirsk.

Un proces de testare pe scară largă efectuat cu EpiVacCorona va începe cel mai probabil în lunile noiembrie sau decembrie ale acestui an, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 1.340.000 de infecţii, bilanț care o situează pe locul patru în lume, după SUA, India şi Brazilia.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
60 %
0.7kmh
91 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!