13.1 C
Târgu Jiu
• duminică, 25 octombrie 2020
Social România face trecerea de la starea de urgență la starea de alertă...

România face trecerea de la starea de urgență la starea de alertă începând cu 15 mai. Dar ce înseamnă fiecare?

Când toate lumea credea că scapă de restricții și de starea de urgență, Guvernul anunță că se pregătește de instituirea unei stări de alertă. Ambele stări implică limitări. Haideti să vedem ce înseamnă fiecare.

Ce este starea de urgență?

Starea de urgență este o declarație guvernamentală care poate modifica funcționarea normală a anumitor instituții legislative, executive sau judecătorești. Asemenea declarații au loc de obicei în timpul, pandemiilor sau dezastrelor naturale.

Astfel de declarații îi avertizează pe cetățeni să își schimbe comportamentul normal și ordonează agențiilor guvernamentale să pună în aplicare planuri de urgență. Aceasta se declară pe baza unei ordonanțe specifice si anume Ordonanța de urgență nr 21/2004.

Ce este starea de alertă?

Starea de alertă se referă la punerea în aplicare a tuturor măsurilor de prevenire și a planurilor de acțiuni, precum și prevenirea populației în vederea limitării și înlăturării consecințelor situației de urgență.

În starea de alertă nu se pot da ordonanțe militare. Se pot da doar ordine, care nu au aceeași putere. De asemenea, în starea de alertă nu se pot stabili amenzi.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
0.5kmh
100 %
Dum
13 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!