vineri, 10 iulie 2020
26.6 C
Târgu Jiu
Acasă Actualitate Politică Romanescu vrea expertiză pe canalizarea din Târgu Jiu! Exclus Aparegio!

Romanescu vrea expertiză pe canalizarea din Târgu Jiu! Exclus Aparegio!

După inundațiile de zilele trecute, primarul Marcel Romanescu vrea expertiză pe canalizarea din Târgu Jiu. Edilul susține că va apela la o societatea care să analizeze problema legată de apa pluvială din oraș. Expertizarea vine în contextul în care municipalitatea vrea să realizeze un canal colector pe Strada Muncii, zonă inundabilă la fiecare ploaie

Autoritatea publică din Târgu Jiu promite investiții hidrotehnice în zona de sud a orașului. Marcel Romanescu susține că este nevoie de canalizare pe strada Muncii, din Târgu Jiu, pentru ca, pe viitor, să nu mai fie probleme cu inundațiile în această zonă.

“După acele inundații de la nivelul municipiului Târgu Jiu, văzând că Aparegio nu se implică pe investiții în zona Muncii, unde există un canal colector pentru apele pluviale, am luat hotărârea să facem un proiect pentru realizarea unei canalizări funcționale pe strada Muncii. Este strada cea mai afectată de inundațiile din Târgu Jiu. În acea zonă există un canal colector care nu mai funcționează la capacitate maximă. Pe de o parte demarăm proiectul pentru realizarea unei canalizări pe stradă, dar vom face și o expertiză, pe care nu o vom face cu Aparegio, pentru tot ce înseamnă canalizare pluvială pe zonele Brâncuși, 14 Octombrie și Vasile Alecsandri. Vom face o expertiză până în strada Muncii, ca să vedem exact unde se blochează canalizarea pluvială a municipiului Târgu Jiu. Avem foarte multe informații și chiar le spuneam directorilor din primărie că îmi doresc cea mai puternică societate care face astfel de expertize”, susține primarul Marcel Romanescu.

Probleme cu terenul

În privința sumelor alocate, primarul Marcel Romanescu susține că investiția nu este mare. Expertiza va fi realizată de o societate din țară, cu experiență în domeniul.

“Trebuie văzut canalul colector de pe aceste străzi și trebuie găsită ce mai bună soluție, pe care, dacă Aparegio nu o va rezolva, o vom pune noi în aplicare pe bugetul local. Înțeleg că la Apa Nova București ar exista experți, dar vreau să fie o licitație organizată corect și condițiile din caietul de sarcini să prevadă garanții pentru lucrarea pe care o vom realiza. Nu este o valoare foarte mare, însă dorim un expert independent, care să ne spună care sunt problemele pe canalizările care se înfundă la fiecare precipitație de intensitate mai mare. Cred că luna aceasta putem să și demarăm această expertizare, însă proiectul va mai dura. Eu sper ca până în toamnă să putem realiza și acel canal colector. Avem o singură problemă, legată de o suprafață de teren care nu ne aparține. Strada Muncii se oprește într-o pădurice pe o proprietate privată. Domnul secretar Jianu va lua legătura cu proprietarul pentru a găsi o soluție”, a mai declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate Ecoul Gorjului -

Caricatura săptămânii

Autor: Gogu Neagoe

Vremea locală

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
57 %
2.3kmh
67 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
25 °

Acces restricționat!