12.5 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Romanescu, lăsat fără bani de liberalii din Guvern. Nu sunt fonduri pentru...

Romanescu, lăsat fără bani de liberalii din Guvern. Nu sunt fonduri pentru persoanele cu handicap!

Primăria Târgu Jiu, pe deficit de când liberalii au trecut la cârma țării. Edilul Marcel Romanescu se plânge că nu are cu ce plăti persoanele cu handicap și pe însoțitorii acestora, solicitând sprijin colegilor de la centru.

Autoritățile locale din Târgu Jiu așteptă rectificarea bugetară ca pe aer. Cu un deficit de 10 milioane de lei, primarul Marcel Romanescu susține că dacă Guvernul nu va face o rectificare, unitatea pe care o conduce nu va putea onora plățile lunare. De departe cea mai mare problemă este cea a persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.

Septembrie, descoperită

„Se anunță două rectificări bugetare, una din fondul de rezervă al Guvernului, și știu că eram trecuți pe acea listă care se aprobă înainte de a se emite actul normativ, și rectificarea bugetului de stat. Noi am solicitat 38 de milioane de lei, dar o să vedem exact cum se va repartiza această sumă. Sunt probleme și eu vreau să cred că Guvernul României va emite în perioada lunii august actele normative care să ne dea posibilitatea să achităm în primul rând investițiile realizate la nivelul municipiului Târgu Jiu. Mai mult decât atât, avem nevoie de asigurarea sumelor necesare însoțitorilor persoanelor cu handicap și pentru persoanele cu handicap. Acolo avem ceva probleme. Luna aceasta facem o rectificare pe bugetul local, identificând anumite sume pe alte capitole, dar de luna viitoare, fără o rectificare făcută de la bugetul de stat, riscul cel mai mare este să nu mai putem plăti însoțitorii persoanelor cu handicap și persoanelor cu handicap. Suma se virează de la bugetul de stat. Cel puțin pentru luna august, am găsit soluția să o achităm din bugetul local. Nu este o sumă foarte mică, pentru că se ridică undeva la 400.000 de lei pe lună doar contribuția noastră. Eu aștept ca în jurul datei de 15 august să primim și aceste sume prin hotărâre de Guvern”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
58 %
2.1kmh
55 %
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!