12.6 C
Târgu Jiu
• vineri, 2 octombrie 2020
Eveniment Rețea de proxeneți, destructurată după zeci de percheziții în România și Marea...

Rețea de proxeneți, destructurată după zeci de percheziții în România și Marea Britanie

O rețea de proxeneți care racola fete sărace sau din familii destrămate și le exploata sexual a fost destructurată după zeci de percheziții în România și Marea Britanie, potrivit Hotnews.

Polițiștii și procurorii DIICOT au investigat, în perioada octombrie 2018 – septembrie 2020, activitatea unei grupări infracționale, formate din 28 de persoane, specializate în trafic de persoane și de minori în scopul exploatării sexuale, pe relația România – Marea Britanie (Scoția).

Forțele de ordine au acționat miercuri simultan în România și Marea Britanie. Au fost efectuate 32 de percheziții domiciliare: 23 în România – în județele Ilfov, Călărași și Caraș-Severin și 9 percheziții pe teritoriul Marii Britanii.

În România, polițiștii au prins 14 persoane

În România, polițiștii au prins și dus la sediul DIICOT 14 persoane bănuite, iar alte 3 persoane bănuite de apartenență la grupare și 7 complici cu activitate infracțională în Marea Britanie au fost reținuți de autoritățile britanice.

Au fost ridicați bani susceptibili a proveni din infracțiuni

La percheziții au fost ridicați bani susceptibili a proveni din infracțiuni, 4 mașini de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile.
Membrii grupării sunt cercetați pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Suspecții ar fi recrutat tinere din mediul rural

Suspecții ar fi recrutat tinere din mediul rural. Acestea proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare. Recrutarea s-a făcut prin metoda „loverboy”. Victimele au fost seduse, iar apoi determinate să le remită membrilor grupării sumele de bani obținute. De asemenea, unele tinere ar fi fost agresate fizic și psihic de către membrii grupului infracțional organizat.

Tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Marii Britanii

Conform IGPR, tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Marii Britanii, în imobile închiriate de către liderul grupării. Acestea au fost transportate de către membrii grupării infracționale organizate în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu clienții.

Liderii grupării erau responsabili de crearea profilelor online ale tinerelor, de promovarea anunțurilor și de încasarea banilor pe cardurile personale. Victimele nu erau în contact direct cu banii obținuți din exploatarea lor sexuală. De asemenea, tinerelor li s-ar fi promis faptul că banii vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață. De cele mai multe ori, însă, membrii grupării infracționale organizate ar fi racolat alte tinere pe care le-ar fi exploatat sexual, extinzându-se în permanență pe teritoriul Marii Britanii, sub atenta supraveghere a liderilor grupării.

Gruparea infracțională a fost coordonată de un lider

Gruparea infracțională a fost coordonată de un lider. Acesta a stabilit activitățile pe care ceilalți membri ai grupării le desfășurau, în calitate de șoferi, supraveghetori sau persoane terțe prin intermediul cărora liderii transferau către rudele lor de pe teritoriul României sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a tinerelor pe teritoriul Marii Britanii.

Membrii grupului infracțional organizat dispuneau de sume mari de bani, de autoturisme scumpe și ar fi cheltuit sume însemnate în localuri selecte și restaurante.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
77 %
0.7kmh
76 %
joi
13 °
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!