17.7 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Actualitate Politică Războiul bannerelor la Târgu Jiu!

Războiul bannerelor la Târgu Jiu!

Scandal pe bannere electorale, în Târgu Jiu. PNL și PSD se bat pe puținele investiții realizate în Municipiu. Primarul Marcel Romanescu a umplut orașul cu afișe electorale în care își asumă inclusiv proiecte PSD. Provocați, social-democrații au găsit o metodă de a informa cetățeanul despre adevărul din spatele acestor laude electorale.

Sub bannerele mari, afișate de primarul Marcel Romanescu, a apărut, de curând, un afișaj mai mic care face lumină în cazul laudelor pe care și le aduce edilul din Târgu Jiu. Aceste noi materiale electorale l-au deranjat pe primarul Romanescu. El acuză social-democrații că au afișat ilegal bannerele.

„Eu din ceea ce știu nu au cerut niciun fel de autorizație pentru montarea acestor bannere. Încearcă să-și însușească proiecte realizate pe bugetul local. Este un act de disperare al PSD, nu vor câștiga nimic din această modalitate de a-și prezenta realizările”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

O semnătură

În replică, viceprimarul Aurel Popescu, cel care a vegheat la realizarea acestor investiții, susține că oricând poate demonstra că aceste proiecte au fost demarate, finanțate și monitorizate pentru a fi implementate de echipa social-democrată.

„Acele bannere nu sunt ilegale. Sunt la fel de legale ca și bannerele pe care domnul Marcel Romanescu le-a montat împreună cu echipa sa în municipiul Târgu Jiu. Dacă există vreun procent de ilegalitate în ceea ce face PSD, nu are decât să se adreseze organelor abilitate, care vor lua măsurile ce se impun. În ceea ce privește veridicitatea celor spuse în bannerele pe care le-am afișat, aș vrea să îi reamintesc domnului Marcel Romanescu faptul că poate să ceară și să obțină această informație de la autoritatea urbană a municipiului Târgu Jiu, și anume o listă cu proiectele prioritare din cadrul Axei Prioritare 4 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Acolo se regăsesc toate proiectele pe care administrația PSD le-a gândit pentru Târgu Jiu în acea perioadă. Nu poate Marcel Romanescu să spună acum, în 2020, că administrația PSD, care gândise aceste proiecte încă din 2014, nu făcuse nimic până în 2017. Întâmplarea a făcut, ca pentru semnare să ajungă aceste proiecte după ce au apărut ghidurile de finanțare, s-au făcut corecturi și completări și s-a ajuns la semnare în 2017. Singurul lucru pe care l-a făcut Marcel Romanescu a fost să semneze contractele de finanțare pentru proiectele pe care administrația PSD le-a pregătit încă din 2014 și pe care tot administrația PSD le-a și finanțat pentru municipiul Târgu Jiu. Nu e vorba doar de proiectele de pe Axa 4, e vorba și de proiectele pe PNDL. Știm cu toții că prin PNDL, administrația PSD a asigurat finanțarea pe foarte multe obiective la nivel de țară, dar și în municipiul Târgu Jiu. Știm aceste proiecte cu toții, sunt vizibile și cu siguranță oamenii apreciază faptul că au fost realizate aceste obiective în Târgu Jiu”, a transmis viceprimarul PSD, Aurel Popescu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
54 %
5kmh
98 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
15 °
vin
21 °
sâm
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!