10.7 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Raluca Turcan: Acestea sunt locurile în care se produc cele mai multe...

Raluca Turcan: Acestea sunt locurile în care se produc cele mai multe infectări cu coronavirus

„Depinde foarte mult de noi. Făceam azi o analiză cu miniștrii și aceasta a arătat că guvernul și instituțiile controlează foarte bine procesele din interiorul sistemelor. De exemplu, procesul educațional e bine gestionat și numărul infectărilor în rândul copiilor e cam la fel cu cel de dinaintea deschiderii anului școlar.

Dar Guvernul nu poate face nimic legat de transportul școlar, de modul în care părinții înțeleg să-și ducă copiii la școală, de modul în care copiii sunt supravegheați. Deci noi nu avem control asupra proceselor conexe”.

„Evenimentele și transportul reprezintă principalele motive de creștere a numărului de infectări. Au existat derapaje în campanie și, după anunțarea rezultatelor, în multe comunități nu s-au mai ținut cont de măsurile de protecție”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a mai afirmat că vor fi sporite controalele autorităților. „Mereu am considerat că rezultatele bune apar când mergem umăr la umăr. Este important să se conștientizeze că ținerea sub control a epidemiei se face până la intrarea în spital.

Deci în perioada prespital e important ce se întâmplă în fiecare loc. În instituții am cerut controale mult mai riguroase. În mai multe locuri nu s-au respectat regulile, au fost cazuri publice. Noi am cerut să se respecte regula purtării măștilor, cu excepțiile de rigoare”, a mai spus Raluca Turcan, la B1.

Politică

06 Oct, 18:40

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
84 %
0.9kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!