10.1 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Racla Sfintei Parascheva, scoasă din Catedrală! Slujbă în condiții speciale, reguli stricte...

Racla Sfintei Parascheva, scoasă din Catedrală! Slujbă în condiții speciale, reguli stricte pentru pelerini

Din păcate, pelerinii nu vor putea participa la Sfânta Liturghie așa cum se întâmpla în anii trecuți. Din cauza pandemiei, doar 500 de pelerini pot lua parte acum la slujbă.

Slujba va putea fi urmărită și pe ecranele amplasate în oraș

Cei care nu voir putea intra în perimetrul stabilit din fața Mitropoliei vor putea urmări momentul pe ecrane mari amplasate pe ecranele din oraș. 

”Se va scoate racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva și va fi depusă în baldachin. E un moment tradițional, datând de dinainte de 1989, ca măcar în data de 14 octombrie, racla să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană. 

În alți ani, racla era scoasă mai devreme de momentul prăznuirii, întrucât rândul pelerinilor era atât de mare încât nu putea fi gestionat doar în interiorul lăcașului de cult și în curte”,  a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Și împodobirea baldachinului pe care este așezată racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost atipică în acest an. Familia care se ocupă de 17 ani de împodobirea acestuia, a avut voie să lase doar câteva flori în jurul raclei.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.1 ° C
10.1 °
10.1 °
85 %
1kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!