19.8 C
Târgu Jiu
• duminică, 27 septembrie 2020
Interes Public Rablele înlocuite cu rable. Vezi afacerea din spatele societății Transloc!

Rablele înlocuite cu rable. Vezi afacerea din spatele societății Transloc!

Societatea Transloc rămâne o vacă de muls pentru autoritățile locale din Târgu Jiu. Conducerea unității a anunțat că are în plan achiziționarea de noi autobuze pentru a scoate din uz vechile mașini. Vestea bună a fost sfărâmată chiar de edilul Marcel Romanescu care a demascat minciuna afirmând că autobuzele ce urmează să fie achiziționate sunt de fapt second hand.

„Lucrăm la un caiet de sarcini pentru a închiria încă 2-3-4-5 mijloace de transport în comun până la sfârșitul anului și în același timp am depus la Consiliul Local o solicitare prin care dorim să fim lăsați să achiziționăm încă trei autobuze. Vrem să mai scăpăm de cele vechi. Ofertele pe care le-am găsit sunt de 60 mii de euro”, este declarația făcută de directorul Transloc, Mihai Paraschiv.

Autobuze trase pe dreapta

Nesiguranța acceptării acestei propuneri de către consilierii locali este eliminată chiar de viceprimarul Aurel Popescu. Acesta consideră că ar fi o performanță pentru Mihai Paraschiv să reușească cu acești bani să aducă noi mașini care să circule prin oraș. Social-democratul este convins că ecuația este de fapt alta.

„M-aș bucura să reușească domnul Mihai Paraschiv să cumpere mijloace de transport public noi la prețurile anunțate. Nu știu cât sunt de mari și de performante acele autobuze la 60.000 de euro. Noi am cumpărat 5 autobuze în anul 2015, la prețul de 200.000 de euro bucata. Mai erau încă 5 autobuze cumpărate în anul 2010, care corespundeau nevoilor cetățenilor. Dacă acest guvern va relua licitația pentru cele 20 de mijloace de transport, acea licitație anulată odată cu venirea la putere, nu știu dacă mai este nevoie ce aceste trei autobuze. Cred că ar trebui să vedem și ce rute s-ar mai putea acoperi în situația în care se dorește achiziționarea altor mijloace de transport public. Domnul Paraschiv dorește să le achiziționeze din bugetul Transloc-ului. Pe bugetul local nu se pot achiziționa în perioada derulării acestui proiect. Transloc-ul, dacă are în contractul de delegare de gestiune această posibilitate, poate să achiziționeze. Am văzut acum trei săptămâni cum trei mijloace de transport bune au stat timp de două săptămâni în Piața Prefecturii, după ce domnul Paraschiv le-a pus la dispoziție pentru un festival. Nu știu dacă domnul Paraschiv nu a avut nevoie de aceste mijloace de transport în toată această perioadă. Domnia sa reclama că nu are mijloace de transport cu care să facă transportul călătorilor. Atunci cum ai putut să lași trei autobuze bune să stea în Piața Prefecturii timp de două săptămâni?”, a transmis Aurel Popescu.

Licitație anulată, rable noi la Transloc

Cel care face lumină în privința acestei noi povești care vizează societatea Transloc este chiar primarul Marcel Romanescu. Edilul spune răspicat că autobuzele noi sunt de fapt vechi.

„Din ceea ce știu eu este vorba despre o posibilă licitație pentru perioada următoare ținând cont că implementarea proiectelor pe fonduri europene are o durată de trei ani și, atunci, Mihai se gândește la închirierea sau achiziționarea de mijloace de transport la mâna a doua. Asta știu, că nu se ia în calcul achiziționarea de noi mijloace de transport. În ceea ce privește licitația desfășurată de Ministerul Dezvoltării, toată procedura este finalizată așteptăm să fie ridicată pe SEAP pentru ofertare. Mă refer la investiția de 12 milioane de euro, cea care a fost anulată ca fiind neconformă.”, a declarat Romanescu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.8 ° C
19.8 °
19.8 °
40 %
2.9kmh
21 %
Dum
19 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!