vineri, 10 iulie 2020
26.6 C
Târgu Jiu
Acasă Actualitate Programele de vaccinare au fost afectate de COVID-19!

Programele de vaccinare au fost afectate de COVID-19!

Difterie, rujeolă și poliomielită! Acestea sunt doar trei dintre bolile pe care riscă să le facă milioane de copii sub vârsta de un an după ce părinții nu au mai avut curaj să meargă cu ei la medicul de familie pentru imunizare. De vină a fost teama față de noul Coronavirus. Din datele prezentate de organizații mondiale precum UNICEF, rezultă că aproape 70 de țări din întreaga lume se confruntă cu această situație

Pandemia de Covid-19 a afectat și programele de imunizare a copiilor împotriva diverselor boli, cum ar fi difterie, rujeolă și poliomielită. Deși nu au fost luate măsuri oficiale în acest sens, vaccinarea a fost întreruptă după ce părinții au refuzat să își ducă micuții la cabinetele medicilor de familie. De teamă că după ce vor intra în contact cu alte persoane, copiii vor fi infectați cu noul Coronavirus, aceștia au decis să amâne vaccinarea până când pericolul noului virus va dispărea.

Și în România au fost semnalate discontinuități în această privință. Medicii de familie au tras un semnal de alarmă și au precizat că nu pot vaccina copiii împotriva rujeolei. Așa cum era de așteptat, statisticile au arătat că numărul îmbolnăvirilor a crescut în această perioadă. Cel mai recent raport al Centrului de Control al Bolilor Transmisibile arată că la noi în țară au fost raportate, doar de la începutul lunii și până în prezent, peste 220 de noi cazuri de rujeolă.

Părinții recunosc faptul că le-a fost mai mare teamă de COVID-19 decât de rujeolă sau alte boli cunoscute și sub denumirea de boli ale copilăriei. În mediul online, mămicile discută intens despre decizia de a amâna vaccinarea, decizie care uneori a fost susținută și de medicul de familie.

„Noi am fost recent să întrebăm despre vaccinul de patru luni (n.red. vaccin diftero-tetano-pertussis accelurar poliomielitic-Haemophilus B-hepatic B) iar medicul de familie a zis că mai bine amânăm cu o lună.” Alina B, Targu Jiu

„Cel de 11 luni nu l-am făcut iar peste patru zile copilul face un an.” Andreea T, Târgu Jiu

Săptămâna viitoare Organizația Mondială a Sănătății va veni cu noi recomandări referitoare la situația actuală, inclusiv ce fel de măsuri trebuie luate pentru ca imunizarea copiilor să se facă în condiții de maximă siguranță.

SURSA: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate Ecoul Gorjului -

Caricatura săptămânii

Autor: Gogu Neagoe

Vremea locală

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
57 %
2.3kmh
67 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
25 °

Acces restricționat!