12.1 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Actualitate Produse expirate vândute gorjenilor

Produse expirate vândute gorjenilor

În plină pandemie gorjenii trebuie să ducă și grija termenului de valabilitate pentru produsele pe care le comercializează. Pe mai multe rafturi ale magazinelor din județ au fost descoperite produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, comisarii CJPC sancționând contravențional patronii care încearcă să-și păcălească clienții.

În ultima perioadă angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj au desfășurat mai multe controale în magazinele alimentare din județ. Spre mirarea lor, în ciuda avertismentelor legate de igienă și protecție, patronii gorjeni continuă să-și bată joc de cumpărători.

„În perioada 01 iulie – 16 august 2020, activitatea de control efectuată la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj s-a desfășurat urmărind tematicile naționale, precum și pe cele proprii de control, dar și ca urmare a cercetării petițiilor consumatorilor. De asemenea, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost efectuate ample acțiuni de control în colaborare cu reprezentanți ai altor instituții ale statului, cum ar fi IPJ Gorj, DSVSA, ITM, DSP și ISU.
Astfel, urmare a acțiunilor de control efectuate în această perioadă de către comisarii CJPC Gorj, au fost încheiate 256 de acte de control, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 142 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 201 000 lei.
Cele mai importate abateri întâlnite de comisarii CJPC Gorj sunt:
– comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depășită;
– nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare, în cazul unor produse alimentare;
– deficiențe privind lipsa traducerii în limba română a elementelor de caracterizare și identificare a produselor de import de pe eticheta produsului;
– lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produsele preparate ce provin din produse decongelate” , a transmis conduerea CJPC Gorj.
– prezentarea unor informații ce nu au putut fi probate de către operatorii economici în cadrul unor promoții aflate în curs de desfășurare;
– afectarea intereselor economice ale consumatorilor.” au transmis reprezentanții OPC Gorj.

Tot în această perioadă, au fost înregistrate aproape 100 de petiții făcute de gorjeni.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.1 ° C
12.1 °
12.1 °
75 %
1.3kmh
100 %
mie
12 °
joi
17 °
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
27 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!