7.9 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Primarul de Iași cere ajutorul Ministerului de Interne: Nu lăsați convoaiele de...

Primarul de Iași cere ajutorul Ministerului de Interne: Nu lăsați convoaiele de credincioși să se organizeze pentru hramul Sfintei Parascheva

Într-o declarație neobișnuită, dar pe care o justifică prin urgența și gravitatea pandemiei de coronavirus, Mihai Chirica (foto) a făcut un apel la credincioşi să nu se hazardeze să vină la Iaşi, pentru că „nu vor fi asigurate condiţii ca în anii precedenţi”.

Primarul de Iași a precizat că manifestația religioasă nu este anulată, ci va fi afectată de restricțiile sanitare.

 „Vom asigura împreună cu Mitropolia materiale dezinfectante. Vom avea voluntari care vor trece pe la fiecare pelerin pentru a se dezinfecta. Vor fi montate corturi epidemiologice din 300 în 300 de metri, unde credincioșii vor primi apă şi hrană. Nu se va mai organiza masa pelerinilor de după slujba de pe 14 octombrie. Slujba se va desfăşura într-un perimetru închis şi nu vor fi decât 500 de scaune puse la dispoziţie de primărie. Facem apel la ieşeni să nu se îmbulzească în această perioadă spre Catedrala Mitropolitană. Să le dăm voie celor din afara Iaşiului, pentru că noi avem ocazia să ne ducem la sfântă şi în alte momente ale anului”, a precizat edilul.

El a mai spus că nu poate lua „dreptul de deplasare” a populaţiei.

„Noi ne organizăm într-o manieră preventivă. Nu încurajăm să fie sărutată racla, pentru că nu sunt condiţii fireşti de desfăşurare a unei sărbători religioase”, a precizat el.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva în vremea pandemiei

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunțat că pelerinajul religios de la Iaşi din luna octombrie nu va fi anulat, în pofida pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţii  Mitropoliei susțin că vor fi luate măsuri speciale pentru a se evita aglomeraţia în jurul lăcaşului de cult.

Potrivit sursei citate, perioada în care racla va rămâne aşezată în baldachinul din curtea Mitropoliei va fi extinsă la o săptămână, urmând a fi create culoare speciale pentru pelerini.

Actualitate

05 Oct, 15:30

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
60 %
0.7kmh
91 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!