9.5 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Actualitate Primăria Bustuchin a primit licență pentru a vinde energie electrică. A investit...

Primăria Bustuchin a primit licență pentru a vinde energie electrică. A investit într-un parc fotovoltaic

Un nou parc fotovoltaic a fost finalizat și poate să furnizeze energie electrică în sistemul energetic național. Acesta aparține Primăriei comunei Bustuchin, care a primit astăzi „Licența pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice acordată unității administrativ-teritoriale“. Aproximativ jumătate din energia electrică produsă va fi folosită pentru funcționarea instituțiilor subordonate și școlilor, iar restul va fi vândută pe piață și va asigura venituri la bugetul localității. „Din ce a fost prevăzut în proiect, se estima că 50-60% din energia produsă va putea fi valorificată, iar restul va fi folosit pentru instituțiile publice. Așteptăm să vedem după o lună sau două de funcționare, a precizat primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea.

Vrea să vândă energie pe bursă

Primarul comunei Bustuchin a spus că dorește chiar să vândă energia pe bursă, pentru a obține un preț bun: „Licența pentru furnizarea energiei era cea mai important, după obținerea finanțării, implementarea și finalizarea lui. Putem, din acest moment, ca energia electrică produsă de noi să intre în sistemul energetic național și să valorificăm surplusul. Am făcut adrese către toți furnizorii și în următoarele săptămâni să se simtă în bugetul localității“.

Investiție de 363.000 dolari

De asemenea, asigurarea energiei electrice prin acest parc fotovoltaic va asigura un redus la apa potabilă și canalizare: „Îmi doresc să înființez un serviciu public, care să preia furnizarea apei și canalizarea, pentru a putea să reducem prețurile de la 5-6 lei în prezent, la 2-3 lei, pentru că putem asigura gratuit energia electrică“.Capacitatea de producție a parcului fotovoltaic este de peste 400 Megawatt pe an. Parcul fotovoltaic a fost realizat printr-un împrumut în valoarea de 363.000 de dolari luat de Primăria Bustuchin de la Fondul Român pentru Eficiența Energiei. Banii trebuie returnați într-o perioadă de 84 de luni, cu un termen de grație de 12 luni.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
9.5 ° C
9.5 °
9.5 °
65 %
1kmh
65 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
18 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!