11.3 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Președintele Klaus Iohannis: „Multe restricții vor rămâne în vigoare!”. Temperatura se va...

Președintele Klaus Iohannis: „Multe restricții vor rămâne în vigoare!”. Temperatura se va măsura la intrarea în instituții, ne vom întâlni maxim câte 3, iar din localitate nu vom putea ieși fără un motiv justificat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni că, după data 15 mai, multe restricții vor rămâne în vigoare.

Restaurantele și mall-urile vor fi în continuare închise, iar din localitate se va putea ieși decât din motive foarte serioase. De asemenea la intrarea în unitățile comerciale, economice și de stat va fi cineva care va măsura temperatura. Totodată, regula întâlnirii între maxim 3 persoane va rămâne valabilă.
De menționat este faptul că, în condițiile în care școlile rămân închise, legislația permite părinților să rămână cu copiii acasă. Potrivit șefului de stat, va exista ajutor financiar pentru aceștia.
Marile festivități nu vor avea loc anul acesta, iar evenimentele sportive se vor putea relua, însă, fără spectatori.
De asemenea, pentru românii care își doresc să ajungă la dentist, Iohannis a precizat că o decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare. Nu vom putea renunța la mască, deoarece, potrivit președintelui, protejează pe cel care o poartă, dar și pe cel cu care se întâlnește. Tot săptămâna viitoare, se va lua o decizie și dacă se va prelungi starea de urgență sau va fi înlocuită cu o stare de alertă.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
11.3 ° C
11.3 °
11.3 °
83 %
0.9kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
8 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!