10.9 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Eveniment Preşedintele Klaus Iohannis a decorat un profesor şi o şcoală românească din...

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat un profesor şi o şcoală românească din Ucraina

Ambasadorul României în Ucraina a înmânat astăzi decoraţiile conferite de preşedintele Klaus Iohannis unui profesor de limba şi literatura română şi unei şcoli cu predare în limba română din Ucraina, anunţă bucpress.

Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ” în grad de Cavaler doamnei Lilia Govornean, profesor de limba şi literatura română la Şcoala nr. 17 din Cernăuţi.

Decoraţia a fost conferită în semn de deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea puse, de-a lungul timpului, în slujba actului educaţional, pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor României.

Preşedintele României a mai conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ“ în grad de Ofiţer Şcolii cu predare în limba română din satul Oprişeni (director Nicolae Bodnariuc), raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.

Decoraţia a fost conferită în semn de deosebită apreciere pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor româneşti. 

Ceremonia de înmânare a decoraţiilor a avut loc la Consulatului General al României la Cernăuţi.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
83 %
0.8kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!