13.1 C
Târgu Jiu
• duminică, 25 octombrie 2020
Actualitate Politicianul-fugar Cristian Rizea, viață de lux sub un nume fals și protejat...

Politicianul-fugar Cristian Rizea, viață de lux sub un nume fals și protejat de Serviciile Secrete în Moldova

Jurnaliștii Gândul.ro au publicat o anchetă care îl vizează pe politicianul-fugar Cristian Rizea, în prezent Cristian Luigi Mihai (noul nume primit în Republica Moldova).

În timp ce era judecat pentru infracțiunile de corupție pentru care a și fost condamnat, Cristian Rizea a început, încă din anul 2018, demersurile pentru a obține cetățenie moldovenească, atât pentru el, cât și pentru familia sa.

Astfel, Rizea a reușit să primească în timp util cetățenia moldovenească pentru el, și pentru familie și s-a stabilit la Chișinău, acolo unde duce o viață de lux, chiar dacă este condamnat în România.

Jurnaliștii Gândul au arătat că obținerea cetățeniei în cazul lui Rizea „nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate)”.

De asemenea, la Chișinău, Cristian Rizea ar avea parte de susținerea unuor oameni de afaceri influenți printre care, Silvia Radu, candidată la funcția de președinte al Republicii Moldova în 2016 și Valentin Vizant, un cunoscut afacerist din anturajul fostului președinte comunist Vladimir Voronin, precum și prieten al lui Vladimir Plahotniuc.

De altfel, mașina de lux pe care Rizea o conduce în Chișinău ar fi înregistrată pe numele lui Vizant.

Pașaportul primit de Rizea arată un alt indiciu despre protecția pe care o primește acesta din partea Serviciilor Secrete din Rusia, dar și din partea președintelui Igor Dodon.

Pe pașaportul lui Rizea apare ca autoritate emitentă ASP (Agenția Servicii Publice), aspect care aparent înseamnă că documentul a fost emis la “comandă”.

Pentru toate aceste favoruri pe care le-a primit, Cristian Rizea, mai nou Cristian Luigi Mihai, a plătit cu publicitate gratuită în campania electorală pentru președintele Igor Dodon. Potrivit jurnaliștior Gândul, politicianul-fugar este directorul general al televiziunii Realitatea TV Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV.

Continuarea anchetei, pe gândul.ro.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
0.5kmh
100 %
Dum
13 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!