15.6 C
Târgu Jiu
• vineri, 25 septembrie 2020
Interes Public Plățile în euro care îi păcălesc pe români. Senatorul Daniel Zamfir a...

Plățile în euro care îi păcălesc pe români. Senatorul Daniel Zamfir a explicat cum stau lucrurile

O sesizare cu privire la o diferenţa de bani între conversia euro-lei pe care o fac dealerii auto din România şi cursul de referinţă al BNR, a scos la iveală punctul de vedere al senatorul PSD Daniel Zamfir, iniţiatorul unei legi care obligă ca plăţile din România să se facă exclusiv în lei

„Am sunat la o reprezentanţă auto pentru a cumpăra o maşină nouă. Mi s-a spus că, pentru avans, nu pot plăti în euro, conform legii, şi trebuie să plătesc în lei. Dar reprezentanţa calculează preţul maşinii în euro, la un curs de 4,9 lei, iar eu nu pot schimba la cursul de referinţă de 4,84. Trebuie să plătesc în lei, dar la cursul calculat de ei, mai mare decât la casele de schimb valutar. Ratele la fel, se fac în lei, dar cu conversia făcută de ei, ceea ce înseamnă o sumă mare în plus, calculată la toată valoarea mașinii”, scrie în respectiva sesizare. 

Daniel Zamfir: Legea e singura soluţie

„Stadiul legii este următorul. A trecut de Senat, a trecut şi de comisiile din Camera Deputaţilor, va fi votată şi în plen, probabil după moţiune. Până atunci nu se poate întâmpla nimic. Şi în acest caz se întâmplă ca la telefonia mobilă, unde facturile nu vin la cursul BNR, ci la cursul pe care îl stabileşte o bancă. 

Nici dealerii nu fac conversia la cursul BNR. Legea îi obligă să facă la cursul BNR, dar cine să îi controleze? Unde să faci sesizări? Nu urmăreşte nimeni. Soluţia e să intre legea în vigoare!”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
69 %
1.1kmh
9 %
vin
27 °
sâm
21 °
Dum
20 °
lun
16 °
mar
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!