12.5 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Peste 3000 de elevi din Gorj așteaptă tablete de la stat, pentru...

Peste 3000 de elevi din Gorj așteaptă tablete de la stat, pentru a avea acces la educație

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a solicitat peste 3000 de tablete pentru elevii din județ. Potrivit raportărilor efectuate către Ministerul Educației, 8,31 % dintre școlarii din Gorj nu pot beneficia de cursuri online din motive financiare. Oficialii de la centru dau asigurări că tabletele vor ajunge la elevi pe data de 14 septembrie.

Elevii fără posibilități financiare vor primi tablete din partea statului pentru a continua studiul. Este promisiunea făcută de guvernanți dar încă nedusă la îndeplinire. În Gorj, peste 3000 de preșcolari și școlari au ratat anul școlar 2019-2020 deoarece nu au avut dispozitivele necesare cursurilor online.

„Noi avem 3389 de elevi care nu dispun de echipament electronic pentru a putea să participe la sistemul de învățare online. Raportarea este făcută la nivelul lunii mai a anului școlar în curs și reprezintă 8, 31% din populația școlară a județului Gorj. Avem din ce în ce mai multe solicitări de înscrieri la diferitele tipuri de activități educaționale din județ, din partea românilor care s-au întors din străinătate și, ne gândim că va trebui să completăm cifra menționată anterior pentru că situația este într-o continuă mișcare datorie pandemiei. Nu știm exact cu va arăta cifra în câteva săptămâni, noi sperăm să nu fie diferențe mari încât să depășească posibilitățile Ministerului de soluționare. S-au făcut calcule pe niște rezerve destinate copiilor”, a transmis inspectorul șef al ISJ Gorj, Maria Cochină.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
58 %
2.1kmh
55 %
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!