15 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Social ”Pe aripile vântului”, filmul considerat rasist ,retras de pe HBO Max

”Pe aripile vântului”, filmul considerat rasist ,retras de pe HBO Max

”Pe aripile vântului” filmul care este catalogat de unii istorici drept un film revizionist, a fost retras miercuri de pe platforma de streaming HBO MAX în pline proteste împotriva rasismului și violențelor poliției față de persoanele de culoare din SUA.

”Pe aripile vântului” este o capodopera a epocii sale, un lungmetraj cu 8 Oscaruri în care sunt prezentate prejudecăţile rasiste ce erau obişnuite în societatea americană”.

Gone With the Wind” – ”Pe aripile vântului” este pe departe filmul care rămâne în fruntea topului încasărilor fiind luată în calcul inflaţia, cu 3,44 miliarde de dolari.

Filmul lansat în 1939, cu o durată de 3 ore și 58 de minute este considerat de numeroși specialiști drept un instrument foarte ambițios și eficient de revizionism sudist.

Prin aceste film se încearcă să se prezinte sudul de dinaintea Războiului Civil American într-o lumină mult mai prezentabilă.

În acest film, sclavii sunt tratați ca angajați obișnuiți și sunt mulțumiți de locul lor de muncă, iar Sudul este prezentat plin de romantism.

Pentru moment, HBO Max a retras acest film urmând să-l repună ulterior.

Sursa foto: warnerbros.com

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
15 ° C
15 °
15 °
85 %
0.8kmh
100 %
mar
21 °
mie
20 °
joi
15 °
vin
20 °
sâm
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!