10.9 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Pandemia de COVID atacă la vârful guvernului Franţei. Procurorii au percheziţionat locuinţa...

Pandemia de COVID atacă la vârful guvernului Franţei. Procurorii au percheziţionat locuinţa şi biroul ministrului Sănătăţii

Astfel, anchetatorii au derulat percheziţiile la domiciile şi birourile ministrului Sănătăţii, Olivier Véran (foto) şi ale Directorului General pentru Sănătate, Jérôme Salomon.

Demersul face parte dintr-o anchetă deschisă în vara acestui an, ca urmare a acuzaţiilor referitoare la felul în care guvernul francez a gestionat măsurile anti-pandemie.

Acuzaţiile au fost formulate de grupuri de apărare a drepturilor civile şi de persoane fizice iar investigaţia vizează presupuse nereguli în implementarea măsurilor de protecţie anti-COVID la locul de muncă, în distribuţia măştilor de protecţie şi în derularea testelor de depistare a purtătorilor coronavirusului. 

Procurorii examinează, de asemenea, presupuse infracţiuni de omucidere şi rănire involuntară, de punere a vieţii în pericol şi de neacordare a ajutorului pentru persoane aflate în pericol.

Însuşi premierul francez ar fi în vizorul procurorilor

Potrivit presei internaţionale, ancheta i-ar viza şi pe premierul Jean Castex, pe fostul prim-ministru Edouard Philippe, pe fostul ministrul al Sănătăţii, Agnès Buzyn şi pe fostul purtător de cuvânt al guvernului, Sibeth Ndiaye.

Olivier Véran, ministrul vizat de percheziţiile de joi, este medic neurolog şi şi-a preluat mandatul în februarie anul curent, când a înlocuit-o în funcţie pe Agnès Buzyn.

Aceasta a candidat, fără succes, la funcţia de primar al Parisului.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
83 %
0.8kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!