14.4 C
Târgu Jiu
• duminică, 20 septembrie 2020
Actualitate Pădurile și albiile râurilor, ghene de gunoi pentru gorjeni. Vezi galerie foto!

Pădurile și albiile râurilor, ghene de gunoi pentru gorjeni. Vezi galerie foto!

În anul 2020, an în care în majoritatea comunelor din județul Gorj gunoiul este colectat periodic de firme autorizate, oamenii continuă să practice vechiul obicei: aruncă resturile din gospodărie la marginea pădurilor sau pe malul râurilor, care se află în zona casei lor. Nu de puține ori, au fost aplicate amenzi pentru că autoritățile au găsit, în gunoi "dovezi", care au dus la indicarea autorului.

Indignați de situație, gorjenii au început să sesizeze tot mai des astfel de cazuri, în spațiul public, speranța că autoritățile competente se vor autosesiza, iar practicile de genul vor fi descurajate prin aplicarea de amenzi. Cel mai recent caz a fost semnalat în comuna Schela din județul Gorj. În câteva puncte din localitate există ghene de gunoi. Mai mult decât atât, o firmă de salubritate colectează resturile menajere, din poartă în poartă. Chiar și așa, există cetățeni care continuă să polueze mediul, sufocând pădurile de la marginea satelor cu gunoiul lor. Din nefericire, cel puțin în acest ultim caz, o factură la utilități, găsită printre gunoaie a dus la identificarea celui care a comis acest gest, iar acum sunt așteptate măsurile luate de autorități.

Atașând și fotografii doveditoare, un cetățean din comună a avut un mesaj tranșant atât pentru cel care a aruncat gunoiul, cât și pentru autorități:

„Domnul „gunoi” (Dumitru Emil Patrășcoiu din Sâmbotin) crede că pădurea din Arsuri este ghena sa de gunoi, locul în care poate să-și arunce gunoiul și facturile nestingherit. Primăria Schela din Gorj, când aveți de gând să vă sesizați în cazul acestui ipochimen?”

De altfel, postarea a atras și indignarea altor gorjeni, care au venit și cu soluții:

„Pai să îi fie returnat sub formă de colet +un plic cu amendă.”

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
58 %
0.9kmh
28 %
sâm
14 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
26 °
mie
26 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!