13.1 C
Târgu Jiu
• duminică, 25 octombrie 2020
Actualitate Orban, când România a depăşit 4.000 de cazuri noi de COVID: Suntem...

Orban, când România a depăşit 4.000 de cazuri noi de COVID: Suntem într-un moment de cumpănă! Putem opri această creștere

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune!

Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar ca să reușim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constantă și corectă a cetățenilor despre evoluția pandemiei, să fie mobilizate la maximum și mai ales să direcționeze toate resursele umane pe care le avem și toate acțiunile le care întreprindem către acele zone unde rata de răspândire este mai mare”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, la ședința de Guvern.

COVID în România, un nou record negru

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 5.601 de morţi din această cauză.

Semnal de alarmă dur tras de medicul Virgil Musta, aflat în prima linie în lupta cu COVID. La Timişoara, nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavi, iar trei persoane infectate cu coronavirus au fost refuzate, miercuri, din cauza aceasta.

Este o situaţie dificilă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase, a mărturisit, miercuri, că a refuzat să interneze trei bolnavi de COVID-19, pentru că nu mai sunt locuri în unitatea medicală.

„La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus. (…) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.

Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez. Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri. Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare”, a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
0.5kmh
100 %
Dum
13 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!