18.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Eveniment Opere ale lui Galileo Galilei și Isaac Newton, precum și ale pictorului...

Opere ale lui Galileo Galilei și Isaac Newton, precum și ale pictorului Goya, descoperite de Poliția Română la Neamț

Poliția Română a anunțat că a descoperit, în judeţul Neamţ, cărți și manuscrise vechi în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline. Acestea sunt susceptibile a fi fost sustrase din Londra. Captura s-a realizat în urma cooperării judiciare internaționale cu autoritățile din Marea Britanie și Italia.

Potrivit unui comunicat al poliției, cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton. De asemenea, sunt şi opere ale pictorului spaniol Francisco Goya.

Bunurile de patrimoniu au fost sustrase în ianuarie 2017

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii DIICOT, cu sprijinul IPJ Neamț, au efectuat, pe 16 septembrie 2020, o percheziție domiciliară, în județul Neamț. Aceasta a fost făcută în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie.
În urma activității desfășurate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi. Există indicii că ar fi fost sustrase din Anglia, în perioada 2017 – 2019.

Operele sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit

Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt arestate preventiv în Anglia.

Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
40 %
1.2kmh
97 %
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!