6.8 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Actualitate Operaţiunea MASCA - Poliţiştii sub acoperire au început misiunile în autobuze şi...

Operaţiunea MASCA – Poliţiştii sub acoperire au început misiunile în autobuze şi tramvaie

În Buzău, mai mulţi călători care nu purtau masca de protecţie în autobuz au fost avertizaţi verbal de o altă persoană să îşi acopere nasul şi gura.

Oamenii au refuzat, dar şi-au schimbat rapid comportamentul când persoana respectivă le-a arătat legitimaţia de poliţist. 
În acel moment, toţi călătorii s-au conformat regulii. 

Într-o altă situaţie, un călător care nu purta masca pe nas i-a ignorat pe cetăţenii care le spuneau să o poarte regulamentar. Abia când şi-a dat seama că stă de vorbă cu doi poliţişti, respectivul bărbat şi-a acoperit şi nasul.

În prima zi a acţiunii, agenţii în civil din Buzău nu au dat amenzi, dar vor trece la sancţionarea călătorilor în perioada următoarea. Iar amenzile pleacă de la 500 de lei în sus.

„Acţiunea nu a avut neapărat rolul de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară. Poliţiştii, împreuăn cu toate instituţiile implicate în acţiunile de verificare vor continua activităţile, aşa cum au făcut şi până acum” – se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

35 de poliţişti din Buzău (6 dintre ei, în civil) au acţionat în această primă zi a operaţiunii „MASCA”, demarată la nivelul întregii ţări după ce numărul infectărilor a crescut foarte mult.

Actualitate

09 Oct, 16:02

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
6.8 ° C
6.8 °
6.8 °
68 %
1.2kmh
0 %
lun
7 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!