28.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Politică O femeie în cursa pentru Primăria Târgu Jiu. Vezi despre cine e...

O femeie în cursa pentru Primăria Târgu Jiu. Vezi despre cine e vorba!

Pro România și-a schimbat candidatul pentru Primăria Târgu Jiu. Liderul organizației municipale Gabriel Coica a fost înlocuit cu Luminița Popescu, fostul rector al UCB Gorj. „Sunt cea mai bună variantă de candidat”, a transmis prima femeie candidat din această cursă electorală

În cadrul unei conferințe de presă, liderii Pro România au anunțat că au luat decizia de a înlocui candidatul la Primăria Târgu Jiu. Dacă inițial s-a mers pe mâna șefului de la municipiu, în urma unor calcule s-a ajuns la concluzia că în interiorul partidului există o persoană mai competentă. Luminița Popescu are susținerea organizației municipale să candideze.

Îmi găsesc greu cuvintele pentru că ar trebui să fac o prezentare de candidat, adică a mea, dar nu aș vrea să scap acest moment importat din politica românească. Acest moment este generat de faptul că un candidat mai tânăr s-a autoevaluat, în raport cu mine, și a zis sunt pregătit să renunț pentru o soluție mai bună. Nu cred că vreun partid are oameni care să pună mai presus de interesul personal pe cel al orașului. Asta arată faptul că există șanse de reformare a clasei politice. Gabi Coica este un prim semnal de reformare. Am ajuns în postura de candidat nu pentru că s-au tras niște sfori sau pentru combinații și blaturi. Nu am făcut politică, nu mă voi transforma peste noapte în politician, am un alt profil. Nu negociez legea, nu voi negocia viitorul orașului pentru nimeni. Nu mă interesează cine va face lucrări sau va presta servicii pentru Târgu Jiu, atâta vreme cât atribuirea contractelor va fi corectă. Dacă vrei să faci ceva, trebuie să ai o viziune și să proiectezi un ideal al acestui oraș Poate va fi greu, poate nu vor realiza nimic în primul an, dar, cu siguranță, după anul trei de mandat al meu veți vedea ceva. Școala m-a învățat să fac un proiect pe termen mediu și lung iar, din aceste proiecte pe termen lung să le descompun pe cele pe termen scurt. Sunt cea mai bună variantă de candidat am expertiză, putere de muncă, experiență în funcții manageriale. Nu am făcut politică și cred că primarul nu trebuie să fie neapărat un om politic ci un om capabil, gospodar, implicat, un om cu o echipă competentă și viziune pe direcții de dezvoltare a orașului, un om care să vină cu soluții la probleme”., a declarat Luminița Popescu.


Echipa de consilieri

În ceea ce privește echipa de consilieri municipali, candidatul susține că organizația i-a dat mână liberă să își aleagă oamenii. Luminița Popescu va merge cu oameni noi pe scena politică.

„Voi avea alături de mine oameni competenți și lista pentru CL va fi făcută aproape din oameni noi. Exemplific pe doamna doctor Daniela Ciocăzeanu și un om de industrie Ioan Lupulescu, consilier personal al domnului Viorel David de la Artego”, a mai transmis candidatul Pro România la Primăria Târgu Jiu.

Luminița Popescu este de 27 de ani profesor universitar la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Timp de nouă ani a fost decanul Facultății de Inginerie , trei ani a ocupat funcția de rector al UCB iar începând cu 2016 este conducător de doctorat la Universitatea București.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
39 %
3.3kmh
58 %
mie
29 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
28 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!