20.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate O femeie de 113 ani A ÎNVINS coronavirusul. E în formă şi...

O femeie de 113 ani A ÎNVINS coronavirusul. E în formă şi dornică să stea la taclale

O femeie de 113 ani, dintr-un azil de bătrâni, unde mai mulţi bătrâni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a învis boala!

Contrar avertismentelor autorităţilor că oamenii în vârstă au şanse minime să supravieţuiască virusului Covid-19, o bătrână, în vâstă de 113 ani, a învins boala!

Femeia se află într-un azil de bătrâni din Spania, unde mulţi bătrâni au murit, după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

„Are 113 ani. A învins boala şi acum se simte bine”, a declarat un oficial. Maria Branyas a contactat boala în aprilie, în azilul din Olot, situat la 100 km de Barelona. Simptomele verificate „au fost de fapt o infecţie a tractului urinar asociat cu o uşoară febră, iar  apoi s-a supus unui screening care a rezultat pozitiv. Acum se simte bine şi a avut un test negativ la sfârşitul săptămânii trecute”.

Ziaristului  de la Tg3, căruia i-a răspuns la întrebări, i-a declarat: „Personalul azilului se poartă minunat cu mine. Pur şi șimplu sunt norocoasă că n-am păţit nimic”.

Gripa spaniolă şi coronavirusul

Fiica sa a declarat, tot pentru Tg3 : „Acum se simte bine, e în formă, cu dorinţă mare de a sta la taclale, să explice tuturor despre păţania sa”. În ultimii ani s-au publicat numeroase articole privind decana de vârstă, mamă, bunică şi străbunică, născută în 1907 în Statele Unite, unde tatăl său lucra ca jurnalist la San Francisco.

Potrivit presei, păstrează în amintire călătoria de reîntoarcere a familiei sale din America în Europa la bordul unui transatlantic în timpul Primului Război Mondial (1914-1918). A trăit şi celebra pandemie de gripă din 1918, supranumită şi „gripa spaniolă”, dar şi războiul civil între 1936 şi 19.

sursa: evz.ro

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
41 %
0.4kmh
100 %
sâm
19 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!