11.1 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Noile măsuri anti-COVID au fost adoptate! Ce se întâmplă cu românii care...

Noile măsuri anti-COVID au fost adoptate! Ce se întâmplă cu românii care se întorc în țară. Anunțul de ultim moment al autorităților

„Cetățenii care vin din țări cu indice de risc mai ridicat decât al țării noastre pot aduce un test negativ realizat în ultimele 48 de ore (pentru a evita carantina, n.r.). Cei care vin pentru mai mult de 3 zile intră în carantină pentru14 zile, cu posibilitatea ca în cea de-a 8-a zi să facă un nou test, iar dacă testul este negativ iar pacientul este asimptomatic, acesta să iasă din carantină. Ceilalți rămân în carantină pe durata celor 14 zile”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit listei cu așa-numita zonă galbenă, persoanele care vin în România din Marea Britanie, Spania, Franța, Belgia, Danemarca, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria dar și din SUA trebuie să intre în carantină timp de 14 zile, la domiciliu sau în locația declarată.

În plan intern, Nelu Tătaru a precizat în ce condiții se poate dispune plasarea în carantină a unei localități din România: trebuie ca indicele de infectări cu coronavirus, cumulat în ultimele 14 zile, să ajungă la valoarea de 3 la o mie de locuitori iar măsura carantinării se va dispune doar pentru „focarele constituite”. 

Peste o rată de infectări cumulată de 1,5 la mie autoritățile au prerogativa de a închide restaurantele și cafenelele. 

Anterior ședinței, s-a speculat că se vor pune în discuție restricții, atât pentru cetățenii europeni care vin în România, cât și pentru românii care se întorc din țări în care a crescut considerabil numărul de infectări.

Până la jumătatea lunii octombrie, când se va reanaliza prelungirea stării de alertă, autoritățile sanitare centrale urmează să pună presiune pe factorii de decizie locali, tot în vederea impunerii de restricții.

Actualitate

05 Oct, 15:30

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
11.1 ° C
11.1 °
11.1 °
80 %
0.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!