15.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Ne mândrim cu valorile noastre! Gorjeancă premiată la nivel național

Ne mândrim cu valorile noastre! Gorjeancă premiată la nivel național

România are multe valori și ne bucurăm cu toții de ele. Scriitori, oameni de știință sau artiști de tot felul, sunt oamenii care ne fac cinste în țara noastră, dar și peste hotare.

 Any Drăgoianu, gorjeanca noastră ambiţioasă a reuşit să ia câteva premii importante şi în acest an. Dacă în urmă cu două luni câştiga Trofeul Grigore Vieru la poezie, azi ne-a anunţat că a primit Premiul I la Festivalul Naţional de Satiră şi Umor Zâmbete în prier pentru volumul de parodii şi poezii umoristice:  ”Sunt celebră, invidiaţi-mă!”, volum apărut la editura Sitech din Craiova.

Ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, Festivalul Zâmbete în prier este organizat de Primăria, Consiliul  local şi Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus în parteneriat cu Despărţământul Vişeu-Iza al Astrei, Cenaclul de umor Pupăza şi Uniunea Epigramiştilor din România. Festivalul a avut mai multe secţiuni: Epigramă, Parodie, Gazel şi Volum. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă pentru mişcarea culturală, totuşi, organizatorii festivalurilor cu tradiţie au hotărât să nu întrerupă în totatiltate manifestările şi, în urma jurizării, premianţii vor primi prin poştă micile daruri. Ţinem să menţionăm că, în prezent, Any Drăgoianu conduce revista de cultură şi umor, ,,Epigrama de Strehaia’’, ca Redactor-şef, este Director de imagine şi promovare la ziarul ,,Informaţia de Strehaia’’ şi la revista ,,Cugetul’’ este Redactor-şef adjunct.

De asemenea, este membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi prim-vicepreşedinte al Cenaclului Epigramiştilor Olteni. A colaborat la mai multe reviste şi ziare: Ramuri, Poezia , Oglinda Literară, Bucovina Literara, Observatorul (Toronto, Canada), Contact International, Portal Măiastra, Caietele Columna, Agora Literară, Lamura, Informaţia de Strehaia, Linia Întâi, Universul Olteniei, Gorjeanul etc. A publicat peste 30 de cărţi (proză scurtă, poezie, epigramă, literatură pentru copii, hai-ku) şi a alcătuit mai multe antologii. După cum ne-a informat, scrie de la vârsta de 12 ani şi consideră că nu ar şti să trăiască fără să scrie. Evident că nu a fost un drum uşor şi în continuare se loveşte de aceeaşi problemă, lipsa unor sponsori care să o ajute să îşi publice creaţiile.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
63 %
0.8kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!