10.7 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Momentele săptămânii, analizate de Adrian Ursu şi Ana Iorga: alegeri pentru 'Guvernul...

Momentele săptămânii, analizate de Adrian Ursu şi Ana Iorga: alegeri pentru ‘Guvernul meu’, impostori politici cărora le-a căzut diploma şi oameni noi, dar goi, pe listele partidelor

Klaus Iohannis doreşte consolidarea „Guvernului său” însă grila după care se va forma majoritatea post-electorală nu va diferi foarte mult de cea din prezent, susţine jurnalistul.

În condiţiile în care executivul nu are o problemă de funcţionalitate în prezent, PNL nu va reuşi, probabil, să guverneze singur după alegeri şi va trebui să încheie alianţe care presupun un anumit cost politic.

„Însă Klaus Iohannis ne va forţa să avem alegeri oricum”, atenţionează Adrian Ursu.

Participarea la scrutinul parlamentar va fi grevată de pandemie dar şi de scandalurile de fraudă care au izbucnit în urma alegerilor locale iar legitimitatea sporită a noului Legislativ, clamată de preşedinte ca argument pentru a organiza alegeri în plină pandemie riscă să rămână o vorbă goală.

Un alt scandal, cel care îl are în centru pe Laurenţiu Baranga, numit de guvernarea liberală şef la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, trage cortina de pe sistemul fabricilor de diplome pentru „poliţişti, securişti, procurori şi politicieni acoperiţi”.

Baranga, care a ajuns cadru didactic universitar în baza unei diplome de BAC falsificate, este beneficiarul reţelei de ticăloşii în care, dacă intri, eşti şAdantajabil toată viaţa, pe principiul „eu te fac, eu ştiu cum te-am făcut şi te zbor dacă nu faci ce spun eu”, a comentat jurnalistul.

Oricum, noua clasă politică, a cărei calitate a scăzut mult în ultimii ani, vine tare din urmă cu oameni de factura lui Andi Manciu, comunicatorul guvernamental care nimereşte rareori cifrele cazurilor de COVID şi care n-a reuşit să-şi termine studiile, fiind exmatriculat după doi ani.

Nu-i nimic, cu mandatul pe care i l-a pregătit PNL, Manciu ar putea folosi cei patru ani de stat în Parlament pentru a termina facultatea, comentează Adrian Ursu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
84 %
0.9kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!