12.2 C
Târgu Jiu
• luni, 26 octombrie 2020
Actualitate Ministrul Finanțelor, despre salariile bugetarilor: ”Nu se vor tăia!”

Ministrul Finanțelor, despre salariile bugetarilor: ”Nu se vor tăia!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a dat garanții că salariile bugetarilor nu se vor tăia

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat vineri seară că nu se va pune problema tăierilor de salarii în sectorul bugetar, apreciind că această criză cauzată de coronavirus nu este la nivelul celei din 2010.

”Pot să vă spun că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii. Vă spun din capul locului că nu se ajunge la aşa ceva. În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, noi am fost transparenţi din primul moment. Am venit cu un guvern cu 16 ministere. În acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Sunt lucruri pe care le-am promis de la venirea la guvernare”, a declarat Cîţu.

Ministrul de Finanţe spune că informatizarea unor instituţii va duce la o altă configurare a aparatului administrativ și a dat exemplul ANAF.

”Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută. Bineînţeles că informatizarea va duce la o altă configurare a aparatului administrativ. Dar repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii şi aşa mai departe”, a mai declarat Cîţu.

Sursa:Anten 3

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
81 %
0.5kmh
100 %
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!