12.2 C
Târgu Jiu
• luni, 26 octombrie 2020
Actualitate Medic infecționist despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă - Ce pacienți au...

Medic infecționist despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă – Ce pacienți au întâietate: ”S-ar putea să ajungem să…”

„Pe mine nu neapărat trendul ascendent mă îngrijoarează, cât faptul că numărul noi de cazuri confirmate vine la pachet cu 10% cazuri care necesită terapie intensivă și din păcate și 5% decese. Noi din câte știm avem dedicate cam 1040 de locuri la terapie intensivă.

Într-un al doilea scenariu, probabil că vor intra în scenă și spitalele care acum tratează patologie generală și care vor dedica locuri de terapie intensivă. Este un trend  întâlnit la nivel mondial. Pentru prima oară Italia ajunge din nou la 2.500 de cazuri zilnice, la fel Germania, Franța. Numărul toatal de teste include și testele private”, a declarat medicul la Antena 3. 

Ioan Ștefan: „S-ar putea să ajungem la luarea unor decizii de ordin etic”

Ioan Ștefan a vorbit despre o posibilă alegere dintre doi pacienți în stare gravă, dacă ar fi un singur loc rămas la Terapie Intensivă.

”Aceasta este îngrijoararea mea și a tuturor colegilor, că s-ar putea să sjungem la luare unor decizii de ordin etic pentru care cu siguranță trebuie stabilite niște criterii de selectare a pacienților care au mai multe șanse. Astfel de reguli există și în condiții normale dar cu siguranță vor fi activate în momentul în care s-ar putea ajunge la astfel de situații. Eu îmi exprim speranța că asta nu se va întâmpla”, a mai șeful secției de Boli Infecțioase la Antena 3.  

Ioan Ștefan despre lipsa locurilor la Terapie Intensivă:„S-ar putea să ajungem la luarea unor decizii de ordin etic”

Actualitate

03 Oct, 15:45

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
81 %
0.5kmh
100 %
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!