28.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Masca devine obligatorie și la Gorj, în aer liber!

Masca devine obligatorie și la Gorj, în aer liber!

Autoritățile județene trec la măsuri extreme după ce numărul de îmbolnăviri, în Gorj, este în creștere. În cadrul ultimei ședințe de Comitet Județean pentru situații de Urgență s-a dispus obligativitatea cetățenilor de a purta mască și în spațiile deschise precum piețe sau zone de promenadă

Județul Gorj intră în lista județelor unde masca de protecție purtată în aer liber devine obligatorie. Autoritățile au luat această decizie a urmare a focarelor de coronavirus din județ. În medie, 25 de gorjeni sunt depistați zilnic ca fiind pozitivi.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Gorj în ultimele 10 zile, Direcția de Sănătate Publică Gorj a propus, astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente în următoarele spații publice deschise:
– piețe;
– parcările din apropierea piețelor;
– stațiile mijloacelor de transport în comun;
– zonele de promenadă – zona de centru și parcurile din municipiul Tg-Jiu și din orașele/comunele din județul Gorj.

Sunt exceptate de la măsura obligativității purtării măștilor de protecție în zonele menționate, următoarele categorii de persoane:
– persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută;
– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Propunerea Direcției de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase.

Măsurile adoptate astăzi în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de 01 august 2020″, a transmis ISU Gorj.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
39 %
3.3kmh
58 %
mie
29 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
28 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!