15 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Actualitate Mai multe teste COVID-19, în Gorj! Spitalul are un nou extractor automat

Mai multe teste COVID-19, în Gorj! Spitalul are un nou extractor automat

Vin vești bune din partea Spitalului Județean! Extractorul automat ce va fi folosit în Laboratorul de Genetică Moleculară, a ajuns în posesia unității medicale. Astăzi, personalul care lucrează în acest compartiment primește instrucțiunile de folosire, iar de mâine vor începe să se efectueze testările pentru Corononavirus și cu ajutorul acestui aparat

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor este tot mai mare, este necesar să se testeze cât mai mulți cetățeni. Pornind de la această idee, reprezentanții Consiliului Județean, împreună cu șefii spitalului din Târgu Jiu au luat decizia de a se mai achiziționa un extractor automat care să fie folosit în Laboratorul de Genetică Moleculară. În doar câteva zile, aparatul a ajuns în posesia SJU Tg Jiu.

„Folosirea celui de-al doilea extractor va mări capacitatea de testare a SJU Târgu-Jiu cu peste 100%.”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, doctorul Alexandru Nițu.

Prin urmare, în măsura în care rămân teste disponibile, contra sumei de 300 lei, orice cetățean poate solicita efectuarea unei testări de Coronavirus, la Spitalul Județean.

Problema personalului medical rămâne nerezolvată

Acum, că, tehnic, se vor putea procesa mai multe teste COVID-19, mai rămâne doar ca unitatea medicală să rezolve problema lipsei de personal. La primul concurs de dosare, în vederea selectării a doi biologi, nu s-a prezentat nimeni. Dacă și a doua încercare va fi sortită eșecului, se va merge pe varianta detașării de personal din altă parte, la laboratorul din Tg Jiu. În plus, șefii instituției, doresc să mai angajeze și un asistent medical.  

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
15 ° C
15 °
15 °
85 %
0.8kmh
100 %
mar
21 °
mie
20 °
joi
15 °
vin
20 °
sâm
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!